Kriston-módszer® Gyermekprogram

Az alhasi és intim szervek egészsége érdekben csoportos foglalkozás óvodásoknak és alsós iskolásoknak a Kriston-módszer alapján, amelynek során olyan gyakorlatokat tanulnak meg, amelyek hatékonyan segítik a könnyed vizelet-és székletürítést, a hasi görcsök megszűnését. Az órák eredményeképpen fejlődik a testtudat, testérzékelés. Ráadásul a feszültség is csökken olyan (intim) témákban, amit a gyermek talán még meg sem tud fogalmazni.

A következő tünetek kapcsán érdemes Kriston mozgásprogramra jönni a gyermek intim egészsége érdekében: akaratlan vizeletvesztés, akaratlan székletvesztés, manipulált ürítési szokások: csak adott helyen ürít, felháborodást okozó viselkedés, elakadás… székrekedés, félelem az ürítéstől, kiboltosuló végbél, aranyér, hüvelybe áramló levegő, nehezen ürülő vizelet, záróizmok nehéz működtetése, születési rendellenességek miatt történő, műtétet követően megtartás/ürítés funkciójavítás céljából.

A gyermekprogram során az alhasi szervek funkciójavítása történik, ami során tiszteletben tartom a gyermek intimitását. A tanulás során a szülő jelen lehet. A 10×45 perces órák két csoportban (óvodás, kisiskolás), max. létszám 8fő/csoport. A gyermekek szüleinek tájékoztató a program megkezdése előtt.